On ollut lukemiset vähän jäissä viime aikoina. Isän hotellien jälkeen olen saanut luettua vain yhden kirjan, Minette Waltersin Ristiaallokon. Sitäkin luin melkein kuukauden, joten sen punainen lanka oli hukassa pariinkin otteeseen.

1933098.jpg


Lukemistani Minetten kirjoista tämä Ristiaallokko on ehdottomasti huonoin. Muut Minetten kirjat ovat olleet mielestäni jollakin tavalla raikkaita poikkeuksia tavallisista dekkareista. Ristiaallokko sen sijaan on aika tavanomainen eikä edes yhtään jännittävä. Myöskään psykologista jännitettä kirjasta on vaikea löytää.

Juoni pähkinänkuoressa: Kuollut nainen löytyy rannalta. Nainen on raiskattu ja häneltä on murrettu sormet molemmistä käsistä. Samaan aikaan löytyy kolmivuotias lapsi harhailemasta kadulla. Kuten arvata saattaa, lapsi on murhatun naisen.

Tästä siis alkaa armoton selvittely siitä, kuka on murhaaja. Epäilyt vaihtuvat miehestä toiseen ja siinä sivussa revitaan auki murhatun naisen ja hänen miehensä perhesalaisuudet. Eli ihan perusdekkari, jonka voisi oikeastaan jättää lukematta. Suosittelenkin lukemaan minkä tahansa muun Waltersin kirjan kuin tämän.