Jekyll + Hyde

 

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

311945.jpg

 

Kauhu/jännitys vuodelta 2005 ohjaus Nick Stillwell.

 

 

Eikö olekin mielenkiintoinen dvd:n kansi? Minun kiinnostukseni se ainakin herätti. Myös Jekyll ja Hyde –asetelma on hyvin mielenkiintoinen. Lisäksi elokuva on luokiteltu kauhu/jännityselokuvaksi.

 

No, ei kyllä ollut. Kauhusta ei voi puhua edes sivulauseessa eikä jännityksestäkään. Jopa Salattujen elämien katsominen on jännittävämpää kuin tuo kyseinen elokuva. Todellisen kauhun tai jännityksen ystäville, en siis rohkene elokuvaa suositella. Tarkemmin ajateltuna – ei tarvitse edes kovin tarkasti ajatella – en suosittele elokuvaa kenellekään. Kannattaa siihen kuluva aika käyttää mieluummin johonkin kehittävään kuten hyvän elokuvan katsomiseen tai lukemiseen – tai mitä nyt kukin pitää järkevänä. Vapaa valinta.

 

Jekyll ja Hyde kertoo lääketieteen opiskelija Jekyllistä, joka keksi uuden huumeen, jonka on tarkoitus kehittää persoonallisuutta. Kokeilunhaluisena hän testaa huumetta itsellään ja opiskelutoverillaan – kohtalokkain seurauksin. Opiskelutoveri kuolee, mutta se lieneekin ainoa tapaturmainen kuolema elokuvassa. Muut aiheuttaa Jekyllin sivupersoona, Hyde.

 

Nyt joku voisi luulla, että luvassa on tiivistä jännitystä ja hyytävää kauhua. Toiveajattelua. Murhilla ei mässäillä eikä millään muullakaan. Mitään ei näytetä eikä mitään tapahdu. Katsojaa ei pidetä jännityksessä ja luonnekuvaukset jäävät hyvin pinnallisiksi ja kolkoiksi.  Juoni on kelvollinen, mutta se toteutus on niin syvältä sieltä, ettei elokuvaa jaksanut katsella selvin päin. Onneksi oli glögiä kaverina.