Kävin katomassa Hostel II:n New Yorkissa reilu viikko sitten. En tiedä, koska se saapuu Suomeen, mutta todennäköisesti se tulee suoraan DVD-levitykseen.

 

699768.jpg

Hostellia onkin paljon parjattu Jenkeissä eivätkä katsojaluvut ole olleet kovin suuret. Leffa on silti päässyt "omilleen" ja tuottanut noin viisi miljoonaa (taalaa) tähän mennessä. Eli ei sentään jäänyt tappiolliseksi.

Itse en ihan tajua ankaraa kritiikkiä, jota Hostel on saanut osakseen. Kakkososa on mielestäni parempi kuin ykkönen. Ykkösosan kaltaista, epäoleellista pitkitystä leffan alussa ei ole, vaan asiat alkavat sujua jouhevasti.

Jos piti ykkösestä, pitää varmasti tästäkin, vaikkei (tämä tiedoksi tirkistelynhaluisille) paljasta pintaa näytetä niin paljon kuin ykkösessä. Toisaalta kakkosessa paljaalla pinnalla näkyessään on selkeä merkitys juonen kannalta - toisin kuin ykkösessä.

En ryhdy tässä juonikuviota sen kummemmin selvittämään. Siitä voit lukea aiemmasta Hostel I:stä käsittelevästä postauksesta. Juonessa siis liikutaan samoilla radoilla, tosin eri henkilöt ovat kyseessä. Mainittakoon nyt sen verran, että kun viimeksi pääosassa oli nuoria miehiä, niin tässä sadistien uhreiksi "pääsevät" naiset.

Suomalainen mallimme Vera Jordanova näyttelee keskisuurta roolia elokuvassa. Voisinpa sen verran kehua, että mielestäni Vera hoitaa rooliinsa tyylikkäästi. En siis tässä ryhdy haukkumaan malleja, jotka luulevat osaavansa näytellä, koska ovat keikistelleen kameran edessä. Siihen ei ole tarvetta.

Suosittelen kauhun ystäville, vaikkei tuo nyt mikään kauhuleffa mielestäni ole. Juonella varustettua kunnon (psykologista) kauhua on nykyään aika vaikea löytää. Mitkään alienit (vaikka hyviä leffoja ovatkin) sun muut örkit eivät kiinnosta niin paljon, koska niiden synnyttämään "kauhuun" on vaikea samastua.