Kate Bush (joka minulle edustaa enemmänkin androgyyniä hahmoa kuin perinteistä naista – mitä se perinteinen nainen sitten sisältääkään) johdatti mieleeni muutaman muun unohtamani kauniin äänen. En ole pitkään aikaan kuunnellut "naisellista" musiikkia, joten melkein on päässyt muutama upea vokalisti naiseuden lisäksi unohtumaan. Mutta eipä hätää, löysin sisäisen naiseni ja sen myötä nuo romanttisen, kaihomielisen musiikin tulkitsijat.


165381.jpg

Patricia Kaasin komean (niin, hänen ääntään voisi kuvailla komeaksi sen jollakin tapaa kovan ja käheähkön vivahteen takia) äänen löysin jo hyvin nuorena. Muistaakseni ensi kosketuksen Patriciaan sain Il me dit que je suis bellen muodossa ollessani teini. Kappale löytyy levyltä Je te dis vous, joka on kokonaisuudessaan upea levy. Muita yli muiden suosikkejani ovat Jojo ja Entrer dans la lumière. Myös Kaasin levy Scène de vie on kuuntelemisen arvoinen.

165384.jpg

Eräs unelmaäänen omaava naikkonen on yllättäen Lara Fabian, jonka ääntä on Celine Dioniinkin verrattu. Kieltämättä joissakin kohdin yhtäläisyyttä löytyy varsin runsaasti. Jos Celinen ääni on sinulle tuttu, niin varmasti huomaat etenkin Adagiossa ja I will love again:ssa samankaltaisuutta Cellun ja Laran äänissä. Jos on kutumusiikista pulaa, muttet ole kiinnostunut ostamaan koko Fabianin tuotantoa, suosittelen lämpimästi neitosen persoonallisesti nimettyä Lara Fabian –levyä. Se sisältää edellä mainitut kauniit lallatukset (Adagio englannin lisäksi myös italiaksi) ja lisäksi mm. eteerisen kappaleen Love by Grace.

Eli ei miehet muuta kuin kiekot pesään ja naista lämmittelemään (Anteeksi, tasa-arvon nimissä todettakoon myös "ei naiset muuta kuin kiekot pesään ja miestä lämmittelemään"). Ties vaikka lohkeaisi pesää/munaa illan ratoksi. Jos tulee tunne, että eukot jodlaavat liian imelästi, voi aina kokeilla ikivihreää Wonderia, joka vain soittaa kertoakseen rakastavansa sinua <3 Tämä on karaokeversio, joten sanoja ei tarvitse opetella ulkoa!  Pusuja ja haleja, naminami <3


Tämän on/oli tarkoitus olla hyvin asiallinen blogi. Mutta mitään peruuttamatontahan ei vielä ole tapahtunut.