Luin ikään kuin välipalaksi muutaman James Pattersonin kirjan. Patterson oli minulle ihan uusi tuttavuus enkä aio hänen teoksiinsa tämän enempää uhrata aikaani, ellei joku keksi siihen todella hyviä perusteita.

Luin kirjat Kuka kuolee ensin ja Kuherruskuukausi: Annoin siis Jamekselle kaksi mahdollisuutta (häntä varmaan kiinnostaa ihan törkeästi antamani mahdollisuudet) näyttää taitonsa kirjailijana.


1457561.jpg 


Molemmat kirjat oli tehty aika lailla saman kaavan mukaan: paljon äksöniä, hyvin vähän luonnetta. Tuli mieleen joskus taannoin lukemani Ilkka Remeksen kirjat (joita myös olen lukenut kaksi): Ilkka ei saa puhallettua romaaninsa henkilöitä eloon ja sama ongelma on Pattersonillakin. Minä en viihdy kirjan parissa, jonka henkilöt jäävät noin etäisiksi. Ei siinä ole mitään järkeä.

Pattersonin kirjat jättivät fiiliksen, että olin käynyt elokuvissa katsomassa halvan toimintajännärin. Juonenkäänteitä kyllä oli, mutta kumpikaan kirja ei oikeastaan ollut jännittävä. Tähän päälle kun vielä ynnätään luonteettomat näyttelijät, niin mielenkiinnottomuus on taattu. En suosittele.


"Pattersonin tunnetuin sankari on Washingtonin poliisin musta rikospsykologi Alex Cross, jota on esittänyt valkokankaalla Morgan."

Onko joku lukenut Pattersonin Alex Cross –sarjaa? Nuo kaksi kirjaa eivät siihen kuuluneet. Mielipiteitä, onko?