Minette Walters: Paholaisen höyhen


1878026.jpg

Unohdin mainita edellisessä kirjoituksessani Minetten Paholaisen höyhenen. Luin sen myös mökkeilyn aikana ja pidin kovasti.

Tämä poikkeaa niistä parista aiemmasta Waltersin kirjasta, jotka olen lukenut, siinä että tässä kirjassa ei käytetä niin paljon ”lähdeaineistoa” eli lehtiartikkeleita ja muuta vastaavaa. Sen sijaan sähköposteja vaihdellaan ja minusta Minetten tapa soluttaa tällaisia erilaisuuksia kirjoihinsa on kiinnostava ja rytmittää mukavasti kerrontaa.


Koska lukemisesta on jo aikaa, en sen kummemmin kommentoi kirjaa. Tässä kuitenkin takateksti:Sotakirjeenvaihtaja Connie Burns on vuosien varrella törmännyt hämäräperäiseen palkkasoturiin maailman eri kriisipesäkkeissä. Kaikkialta, missä mies on ollut komennuksella, on löytynyt raa'asti murhattuja naisia, jotka on ensin raiskattu ja sitten silvottu machete-veitsellä.

 Irakissa Connie pääsee peitenimillä esiintyvän pedon jäljille, mutta seuraukset ovat hänen kannaltaan kohtalokkaat. Psyykkisesti pirstaleina oleva Connie piiloutuu Englannin maaseudulle, jossa hän ystävystyy paikkakunnan outona lintuna pidetyn Jess Derbyshiren kanssa.

 Jess, jolla hänelläkin on takanaan traumaattisia kokemuksia, auttaa ja tukee Connieta, joka on kaikesta huolimatta päättänyt paljastaa sarjamurhaajan. Tappaja on kuitenkin jo Connien jäljillä ja on vain ajan kysymys, milloin hän iskee.

 

Aiemmin Walterislta luetut:

Mielen häiriöitä


Kaiku