Kirpparit ovat hyviä paikkoja tehdä kirjaostoksia. Niissä on mukava tonkia ja usein sieltä tekee myös kaikenlaisia löytöjä. Tänään käväisin Kartanokirppiksellä Konalassa. Olen käynyt siellä kerran aiemmin, mutta siitä oli jo niin paljon aikaa, että olin unohtanut paikan nimen ja tarkan sijainnin.


1693425.jpg

Kuvassa Kartanokirppis, tuosta alhaalta oikealta mennään sisään (ei ihan näy ovea kuvassa). Kuvan pöllin Igglon sivulta, toivottavasti eivät suutu.

Kyseistä kirpparia googletellessa löysin mukavan sivuston, johon on listattu kirppareita. Lista on varmasti aika vajavainen, mutta sen ansiosta löysin haluamani.

Kartanokirppiksellä on todella paljon kirjoja muun krääsän lisäksi. Lisäksi hinnat ovat pääsääntöisesti aika edulliset. Ostin sieltä mm. Kjell Westön kirjan Leijat Helsingin yllä hintaan kaksi euroa. Kirja on hyväkuntoinen. Onko muuten mielipiteitä Westön kirjasta, kerro?!

Löysin myös jo kauan saalistamani kirjan Raunioissa kukkii omenapuu. Sen on kirjoittanut Marianne Ahrne ja se kertoo skitsofreenikon ja Mariannen epätavallisesta suhteesta. Luin kirjan joskus todella kauan sitten ja se teki silloin minuun suuren vaikutuksen. Muistan jopa, että lainasin kirjan Rikhardinkadun kirjastosta (Kasarmitorin kupeessa). Silloin käytin vielä siis kirjaston palveluita. Tuo kirja muuten onkin kirjaston poistokirja. Se maksoi euron ja on nähnyt parempiakin päiviä, mutta kyllä se ihan ehjä on.

Myyrmannissa on kohtuuhintainen divari. Kannattaa ehdottomasti mennä, jos sinne päin eksyy. Kävin siellä viime viikolla ja eräs saaliini oli Colleen McCulloughin Kutsumus ja kiusaus hintaan 50 senttiä. Kirja on todella hyväkuntoinen, samoin sen irtokansi.

Ai niin ja vielä kysymys, johon en ole googletuksesta huolimatta saanut vastausta. Hyllyssä lojuu Lindamurha. Olen elänyt luulossa, että kirja on ihan itsenäinen teos, mutta sitten luin jostain että se olisikin osa jotain sarjaa. En kuitenkaan tiedä mitä. Eli onko se nyt sitten itsenäinen vai ei. Haluaisin lukea sen, mutta jos se nyt liittyy johonkin toiseen kirjaan, niin haluan lukea järjestyksessä.