Petra Hammesfahr: Pahantekijä


1533638.jpg


Cora on nuori, elämänsä näennäisesti kuntoon saanut, nainen. Coralla on aviomies, lapsi ja turvallinen elämä. Traumaattinen lapsuus ei kuitenkaan jätä Coraa rauhaan. Eräänä päivänä Cora tappaa uimarannalla ventovieraan miehen, vaikka hänen oli alun perin ollut tarkoitus tehdä itsemurha.

Cora viedään poliisiasemalle kuulusteluihin, sitten selliin. Tästä alkaa myös lukijan matka Coran menneisyyteen ja mieleen. Mikä on totta, mikä valhetta? Ja miksi Coran läheiset ovat juonessa mukana, eivätkä kerro ihan kaikkea?

Coran rinnalla keskeiseksi henkilöksi kirjassa nousee rikoskomisario Rudolf Grovian, joka haluaa selvittää perin pohjin Coran motiivin murhaan. Tehtävä ei ole helppo Coran sulkeutuneisuuden ja pelkojen takia. Hiljalleen esiin alkaa kuitenkin avautua Coran traaginen menneisyys – tosin vain lukijalle. Grovianille Cora ei avaudu kuin vahingossa.

 

Minulla on noin sata sivua lukematta, joten vielä en voi ottaa kantaa kirjan lopetukseen. Paljon on vielä asioita kerittävänä auki. Yritän jarrutella kirjan lukemista, sillä se oikeasti on nautinto, joka pitää otteessaan heti alusta alkaen ja vielä enemmän loppua kohden.

 

Loppukommentti 12.5. kello. 10:40.

Olen vähän myöhässä kommenttini kanssa. Olen siis lukenut kirjan jo päiviä sitten ja uusikin on jo menossa. Kirja piti otteensa loppuun asti. Lukijalle suotiin tyydytys antamalla riittävästi vastauksia teon motiiviksi. Näin lukijakin saattaa ehkä jollakin tasolla ymmärtää Coran veriteon. Voiko tällaisella kirjalla olla onnellinen loppu? Sen voi kukin itse päättää lukemalla kirjan. Suosittelen!


Ottaisin mieluusti vastaan lukuvinkkejä koskien Hammesfahrin teoksia: Mikä hänen kirjansa kannattaisi ehdottomasti lukea, mitä ei?


Vinkki: Kirjaa saa tällä hetkellä AdLibriksestä pokkarina hintaan 3,30 euroa.