317501.jpg

PAULO COELHO: YKSITOISTA MINUUTTIA

11 minuttia on Coelhon eroottisin kirja, kannessa sanotaan. Varmaan onkin. En tosin voi olla täysin samaa mieltä, koska en ole lukenut kaikkia Coelhon kirjoja, joten en voi yhtyä mielipiteeseen tuntematta tosiasioita. Sen verran kuitenkin voin yhtyä, että ainakin 11 minuuttia on jo aiemmin lukemiani Coelhon kirjoja eroottisempi.

Erotiikkaa ja aikuisviihdettä (eli seksiä suoremmin sanottuna) pursuaa muutenkin joka tuutistä, joten poden hienoista seksiähkyä (vaikka omassa elämässäni ei seksi näyttelekään kovin suurta roolia) ja sen takia olin hieman epäileväinen kirjaa lukemaan aloittaessani.

Ennakkoluulot voi kuitenkin heittää romukoppaan, sillä kirja ei missään vaiheessa ryhdy mässäilemään seksillä (tai erotiikalla kuten tuo epähieno seksi-sana pitää hienosävyisesti korvata), vaan esittää varsin uskottavasti nuoren prostituoiduksi päätyvän Marian tarinan.

Maria on brasiliainen tyttö, joka lähtee lomalle Rio De Janeiroon. Riossa hän tutustuu mieheen, joka etsii tanssioita Sveitsiin yökerhoonsa. Maria päättää tarttua tilaisuuteen, mutta monien syiden takia päätyy harjoittamaan Cobacabana-nimiseen yökerhoon toista ammattia.

Sveitsissä Maria tapaa myös taitelijamiehen, johon rakastuu. Kirjassa keskitytään paljon tähän suhteeseen ja sen herättämiin tunteisiin. Loppuratkaisu ei ehkä ole kovin yllättävä, vaan jopa kliseinen: kuin halvasta romanttisesta draamasta. Mutta ei kannata antaa sen haitata, sillä kirja kuitenkin on lukemisen arvoinen, vaikken sitä ehkä kovin korkealle luettujen kirjojen top-listalleni asettaisikaan.

Miksi kirjan nimi on 11 minuuttia? Se selviää lukemalla muistaakseni jossain sivun sata tietämillä.