172098.jpg

 

 

Hostel on kauhuleffa (Dvd-levyn takakannen mukaan), joka kertoo kolmesta interreillaajasta. Elokuvan matka alkaa Amsterdamista, jossa kolmikko saa kuulla Bratislavassa sijaitsevasta hostellista, joka kuulemma on naistenkipeiden miesten paratiisi. Sehän onkin riittävä syy suunnata seuraavaksi Slovakiaan.. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Elokuvan voisi karkeasti jakaa kahteen osaan: matka ennen Bratislavaa ja sinne saapumisen jälkeen. Ennen -osuus lähinnä paljastelee pintaa ja maalaa reilaajista kuvan alapäillänsä ajattelevina p-u -haukkoina. Jälkeen -osassa poitsut ovat edelleen alapäällään ajattelevia panokoneita, mutta pian alkaa ilmaantua yläpäällekin ajateltavaa. Bratislavassa päästään vasta asiaan eli siihen ns. kauhuun.

 

172101.jpg

Kuvan © Lions Gate Films

 

Bratislavassa pyöritetään varsin mielenkiintoista liiketoimea, johon kolmikko "pääsee" osalliseksi. Yllättäen houkutuslintuina toimivat kauniit naiset, joiden pauloihin alapäällä ajattelevien miesten onkin sangen helppo langeta, sillä tämä liiketoimi ei ole sellaista, jossa tekee mieli vapaaehtoisesti olla osallisena. Varsinainen kauhu on aikaansaatu erilaisilla sadistisilla kidutustavoilla mm. moottorisahalla ja kirurginveitsellä.

 

172103.jpg

Kuvan © Lions Gate Films

Kuka on istunut tuolillani...?!

 

 

Verisiä kohtauksia näytetään katsojillekin aika anteliaasti silti liikaa niillä mässäilemällä. Ja näyttää saakin, kun kerran kyseessä pitäisi olla kauhuleffa, jossa silpominen on hyvin olennainen osa. Olisin toivonut panostusta enemmän juonen sydämeen eli liiketoimeen, joka oli idealtaan varsin mehukas. Elokuvasta olisi varmasti saanut paljon nerokkaamman, jos se olisi toteutettu eri tavalla.

 

Leffan alkuosa oli mielestäni aika turha. En oikein nähnyt sille muuta arvoa kuin kehnosti esitellyt luonnekuvaukset reilaajista (luonnekuvaukset toki ovat tärkeitä, mutta toteutus oli mielestäni kohtuullisen surkea ja harmitti, kun pojista oli tehty niin idiootteja), mutta onneksi elokuva parani loppua kohden. En silti menisi kehumaan elokuvaa minkäänlaisena tajuntaa täräyttävänä kokemuksena.

 

Itse en luokittelisi Hostellia kauhuksi, vaan jännitykseksi lähinnä. Jännittää toki saikin, mutta vasta aika myöhäisessä vaiheessa. Elokuvaan tartuin yksinomaan siksi, että Tarantino on sen tuottanut – muuta tekemistä hänellä ei kai sitten olekaan elokuvan kanssa. Ainakaan siitä on turha etsiä mitään Tarantinomaisia piirteitä. Hostellin on ohjannut Eli Roth.

 

Voisin silti suositella Hostellia raa'an jännityksen ystäville. "Tekniset" tiedot ja muiden mielipiteitä voit lukea täältä.