John Bailey: The lost German slave girl

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

 766760.jpg

 

Kirjan juoni lyhyesti:

 

Saksassa pitkään jatkunut huono ilmasto ajaa Saksalaisen perheen päätökseen lähteä Amerikkaan etsimään parempaa onnea ja uutta alkua. Matkaan lähtee samasta suvusta useampi perhe haaveena auttaa uudessa maassa toinen toisiaan ja elää siellä naapureina.

 

Toisin kuitenkin käy. Matka ei sujujaan niin yksinkertaisesti kuin on luvattu ja perheiltä huijataan matkarahat. Päästäkseen Amerikkaan, heidän tulee allekirjoittaa ns. lunastusasiakirja, jossa he sitoutuvat maksamaan matkansa työllä. Tuo sitoumus kestäisi muutaman vuoden, minkä jälkeen he olisivat vapaita. Perheet erotetaan toisistaan.

 

En tässä tämän enempää paljastele juonta. En ole itsekään kirjaa vielä kokonaan lukenut, joten en tiedä kaikkia käänteitä. Itse Kirjan tarina etenee suhteellisen hitaasti, koska kerronta tavallaan on kaksikerroksinen. Toisaalta kerrotaan perheen ja tytön tarinaa, toisaalta käydään läpi sen ajan historiaa ja sitä, mitkä silloin olivat vallitsevat lait.

 

Historian läpi käyminen tarinan rinnalla ei häiritse itse tarinaa, vaan on mielenkiintoinen lisä kirjan dokumentaariseen tyyliin. Kirja sijoittuu pääasiassa New Orleansiin ja sen historiaan. Tällainen on mielestäni oiva tapa nauttia historiaa.

 

Kommentteja tulee lisää, kunhan saan luettua kirjaa eteenpäin. Kirjaan voi tutustua myös täällä, jos kiinnostaa. En tiedä saako kirjaa Suomesta, sillä ostin sen New Yorkista. Selvitän asian jossain vaiheessa.